ABSTRACTE KUNST

Abstracte kunst is kunst die niet probeert een nauwkeurige weergave van een visuele realiteit weer te geven, maar in plaats daarvan vormen, kleuren, vormen en gebaren gebruikt om het effect te bereiken. Abstracte schilderijen zijn tijdloos en blijven populair.

“Een schilderij laat het je weten of het abstract, surrealistisch, figuurlijk of realistisch gaat worden.

Abstracte kunst wordt vaak gezien als een morele dimensie, in die zin dat het staat voor deugden zoals orde, zuiverheid, eenvoud en spiritualiteit. Sommige kunstenaars van deze ‘pure’ abstractie hebben voorkeurstermen zoals concrete kunst of niet-objectieve kunst, maar in de praktijk wordt het woord abstract over de hele linie gebruikt en het onderscheid tussen de twee is niet altijd duidelijk. De benaderingen in de abstracte schilderkunst omvatten vele bewegingen, waaronder Duits expressionisme, fauvisme, kubisme en abstract expressionisme. Lees verder om meer te weten te komen over de geschiedenis van de abstracte schilderkunst, evenals enkele van de meest prominente kunstenaars. Aan het begin van de 20e eeuw gingen veel kunstenaars in tegen formele leringen en begonnen ze kunst te maken die niet noodzakelijk naar objecten in de echte wereld verwees. Deze nieuwe manier van schilderen werd beschouwd als “pure kunst” vanwege de onderwerpen die volledig afkomstig zijn van de kunstenaars, in tegenstelling tot gekopieerd of verwezen in de echte wereld.

Abstracte kunst

Natuurlijk zijn er ook voorbeelden van abstracte kunst waarbij men werkt op andere materialen dan alleen canvas of linnen. Hieronder een voorbeeld van een abstract schilderij op aluminium, dit materiaal geeft een bijzonder effect aan het schilderij.

Aluminium met de hand geschilderd schilderij van het merk Artello

Winactie

Maak kans op een Van Gogh schilderij afdruk op een leuke laptoptas of laptophoes. Het enige wat u hoeft te doen is een leuk artikel schrijven over uw kunstbeleving. Actie t/m 24-2-2020

Meer informatie over schilderijen Claud Monet